open-navfaktor-logo
search
Sutra na Koševu
Sarajevo dočekuje Krupu, trener Danimir Milkanović poziva na oprez
FK Sarajevo u 23. kolu Premijer lige BiH na stadionu "Asim Ferhatović Hase" sutra dočekuje ekipu Krupe. 
20.03.2021. u 14:26
get url
text

Ove dvije ekipe već su odigrale tri susreta ove sezone, a ovaj put riječ je o meču između prvoplasirane i posljednjeplasirane ekipe na tabeli.

Do sada su ova dva tima odigrala 14 međusobnih susreta, a uspješnija je Bordo ekipa koja je ostvarila 10 pobjeda, dok su po dva susreta završena pobjedom Krupe i neriješenim rezultatom.

Meč koji nas očekuje najavio je i član stručnog štaba FK Sarajevo, Danimir Milkanović.

- Krupa je poprilično promijenila ekipu u odnosu na prvi dio prvenstva. U ove tri utakmice proljetnog prvenstva pokazali su da posjeduju određeni kvalitet. To je ekipa koju ne smijete podcijeniti i ukoliko im dozvolite da igraju svoju igru mogu biti vrlo opasni.

Bitno je da vrlo ozbiljno shvatimo ovog protivnika, jer iako su na posljednoj poziciji na tabeli, ne može se reći da im je tu i mjesto. Mislim da su pokazali da nisu ekipa koju je lagano pobjediti. Što se nas tiče, mislim da unatoč tim problemima sa suspenzijama imamo kvalitetnu ekipu i da će igrači koji budu igrali u nedjelju pokazati zašto su igrači Sarajeva i da ćemo zajedno doći do rezultata koji očekujemo - kazao je Milkanović.

Utakmica protiv Krupe igra se u nedjelju sa početkom u 15 sati, a glavni arbitar susreta će biti Antoni Bandić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.