open-navfaktor-logo
search
Nova godina
Sarajevo dočekuje 2022: Grad pun šetača, dječica pjevala na Ferhadiji, Djed Mraz dijelio slatkiše
Novogodišnji ulični festival Sarajevo održava se danas i sutra, u organizaciji Kantona Sarajevo i Općine Centar.
31.12.2021. u 14:00
get url
text

U okviru novogodišnje manifestacije, ispred Gradske tržnice Markale bit će upriličen nastup domaćih bendova i muzičara, performera i drugi sadržaji koji će upotpuniti prazničnu atmosferu u gradu.

{$galerijaFotografija}

Ulicom Ferhadija, ispred Gradske tržnice, šetaju se Djeda Mrazovi i dijele slatkiše, te mađioničari i maskote koji zabavljaju prolaznike i posjetitelje.

Na lokalitetu ispred Gradske tržnice u 12 sati nastupili su "Sarajevo drum orchestra", kao i "Superar" dječiji hor. Planiran je i Mini disco za najmlađe, dok će u 17 sati nastupiti grupa "Karne".

U subotu, 1. januara 2022. godine, nastupit će Almas Smajlović, Dino Đihić, te Sara i Đuro, a u nedjelju, posljednjeg dana uličnog festivala, u 12.00 sati, program će otvoriti mažoretkinje iz Busovače.

Istoga dana, na bini ispred Gradske tržnice, bit će upriličeni performansi zanatlija, Visual POI Spectacle-žongliranje led rekvizitima, a nastupit će i bendovi "Anchy &The Moondogs", "Muki i Emi", te "Rok škola Sarajevo". 

Pogledajte kakva je bila jutos atmosfera na ulicama glavnog grada Bosne i Heregovine, kao i nastup mališana ispred Gradske tržnice. 

Novogodišnji dan, atmosfera, Ferhadija, Baščaršija, 31.12.2021
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.