open-navfaktor-logo
search
Već se pripremaju
Sarajevo će na proljeće ukrasiti više od 120.000 cvjetova
U rasadniku KJKP "Park" u sarajevskom naselju Nedžarićima proizvedene su i uzgojene ciklame, primule, karanfili i već se pripremaju da počnu proizvodnju oko 120.000 komada sezonskih cvjetova kojima će ljetos učiniti parkovske površine u Sarajevu  cvjetnim i uređenim.
06.02.2021. u 11:07
get url
text

- Ovih dana rade se posljednje pripreme za sjetvu sjemena, zalijevanje, prihranu, zagrijavanje staklenika i zemljišta, a nakon toga nježni i sitni primjerci kontejniranjem u zasebne plastične posude pripremat će se za samostalan rast i cvjetanje - kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Po njenim riječima, cjelokupan taj posao ima za cilj proizvesti što kvalitetnije i ljepše sadnice cvijeća kojim će već u drugoj polovini aprila početi uljepšavanje brojnih lokacija, zelenih površina, mostova, šetališta u Sarajevu, ali i šire.

Ujedno sa vanjskim, sezonskim cvijećem, proizvodi se i bogat asortiman balkonskog cvijeća.

- U "Parkovom" vrtnom centru Flora ove godine u prodaji će biti zanimljiv i bogat asortiman, dosta raznolik i drugačiji u odnosu na ranije sezone. Kao i balkonsko sezonsko cvijeće, u prodaji će biti i sezonsko cvijeće za uređenje vanjskih površina, cvjetnih gredica, arli, žardinjera - kazala je Hamza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.