open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo bolje od Zvijezde 09, City velikom pobjedom do liderske pozicije
Veliku pobjedu, petu u sezoni, upisali su fudbaleri Tuzla Cityja na gostovanju u Širokom Brijegu
15.09.2019. u 21:24
get url
text

Utakmicama na Koševu i Pecari kompletirano je osmo kolo Premijer lige BiH.

Fudbaleri Sarajeva vratili su se na pobjednički kolosjek nakon poraza u vječitom bh. derbiju. Izabranici Husrefa Musemića na Koševu su savladali Zvijezdu 09 rezultatom 2:0 i stigli do petog ovosezonskog trijumfa.

Navijači na Koševu na vodstvo svojih miljenika čekali su do 43. minute. Tada je Alen Mustafić iskorisio smušenost gostujuće odbrane i pogodio za 1:0. Za 20-godišnjeg veznjaka ovo je bio prvi gol u dresu Sarajeva.

Konačnih 2:0 postavio je Mersudin Ahmetović u 53. minuti poslije asistencije Krste Velkoskog. Golgeter Bordo tima zatresao je mrežu nakon 452 minute posta, a ovo mu je prvi gol u sezoni.

{$galerijaFotografija}

Veliku pobjedu, petu u sezoni, upisali su fudbaleri Tuzla Cityja na gostovanju u Širokom Brijegu i zahvaljujući boljoj gol-razlici od Sarajeva, zasjeli na prvo mjesto na tabeli.

Tuzla City je na Pecari slavio sa 3:1 poslije preokreta. Domaći su dobro krenuli i poveli preko Marića u 40. minuti. Široki je prednost čuvao do 40. minute, a onda Ubiparip golom iz penala gostima donosi poravnanje.

Izabranici Milenka Bošnjakovića u drugom dijelu postigli su još dva gola i stigli do velike pobjede. U 51. minuti prvi ovosezonski gol postigao je Said Husejinović za 2:1, a Vojo Ubiparip u 62. minuti meča postavlja konačnih 3:1.

Tuzla City će u narednom kolu igrati protiv Sarajeva na Tušnju.

Svi premijerligaši će sredinom sedmice igrati mečeve šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Sarajevo - Zvijezda 09 - 15.09.2019.
1 od 23
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.