open-navfaktor-logo
search
ATP Tour
Saopćenje ATP-a o slučaju Đoković
ATP Tour, koji organizuje Udruženje teniskih profesionalaca, izdao je saopćenje o tome kako je kontroverza oko vize Novaka Đokovića nanijela štetu "na svim frontovima". 
11.01.2022. u 08:33
get url
text

Iz ATP-a su se zauzeli za jasnija pravila ulaska u Australiju, te su iskoristili priliku da pozovu igrače da se vakcinišu. 

- Komplikacije koje su posljednjih dana bile povezane s ulaskom igrača u Australiju ukazale su na potrebu jasnijeg razumijevanja, komunikacije i primjene pravila - naveo je u saopćenju ATP Tour.

- Jasno je da je Đoković putujući u Melbourne vjerovao da su mu dali potrebno medicinsko izuzeće koje je u saglasnosti s pravilima ulaska u zemlju - navodi ATP.

- Serija događaja koji su doveli do sudskog saslušanja u ponedjeljak nanijela je štetu na svim frontovima, uključujući Novakovu dobrobit i pripreme za Australian Open, dodaje ATP.

Dodali su da se i dalje nastavlja sa snažnom preporukom svim igračima ATP Toura da se vakcinišu.

- Ovo se temelji na znanstvenim dokazima koji podupiru pružene zdravstvene prednosti i usklađenost s globalnim propisima o putovanju, za koje očekujemo da će s vremenom postati zahtjevniji - navodi ATP, koji dodaje da ohrabruje što je 97 posto od 100 najboljih igrača vakcinisano, što je dovelo do ovogodišnjeg Australian Opena. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.