open-navfaktor-logo
search
Kopajmo do pobjede
Saobraćajne gužve u Sarajevu možete izbjeći samo ako ne koristite automobil
Sve se sastavilo: kiša, radovi na cestama, radovi ispod cesta, nervozni vozači i ovo je dan, ili dani, kada bi najpametnije bilo ne koristiti automobil u Sarajevu.
12.10.2020. u 14:51
get url
text
Hitna pomoć

Krenut ćemo od Hitne pomoći u Novom Sarajevu gdje se gradi podzemna garaža, a do Hitne se može doći samo jednom trakom jer druga je zatvorena za saobraćaj. Prema našem običaju, kao da svi trebaju hitnu pomoć, pa se napravi pravi haos. Uz to su česti i sudari i problemima nikada kraja.

Na Marijnom Dvoru pojačane su saobraćajne gužve zbog kiše i izgradnje tramvajske krivine "S". U funkciji su dvije trake i saobraćaj se odvija usporeno. Na gradilištu nema nikoga. Poneki vozači svoju nervozu ispoljavaju naslanjanjem na sirenu ili to rade iz dosade.

{$galerijaFotografija}

U ulici Džemala Bijedića prokopane su dvije nove saobraćajne trake koje će se nekada asfaltirati jer na gradilištu trenutno nema nikoga. Najviše je saobraćajne gužve uz objekat Bingo koji je tek otvoren. Saobraćaj se odvija na stare dvije trake koje su sužene i izrovane.

Mnogi vozači u nadi da izbjegnu gužvu sa Dobrinje i Ilidže voze preko entiteta RS prema Vracama kako bi brže došli do Grbavice. Sada je i taj pravac usporen jer je počela izgradnja kružnog toka u ulici Vojvode Radomira Putnika i ne samo da je gužva već se lako može oštetiti i automobil, pošto je na kružnom toku nabacano sitno kamenje, a izvođača radova nema ni na mapi.

Kao i pred svake izbore, radovi na obnavljanju i proširivanju cesta se intenziviraju, s tim da je kiša, koja je najavljena i za naredne dane, sada zaustavila radove, pa se vozači i pješaci moraju snalaziti po raskopanim i blatnjavim cestama i trotoarima.

Radovi na cesti,12.10.2020.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.