open-navfaktor-logo
search
Bajkovita poema
Šantićeve "Pahulje" oživljene u novom singlu Jelene Milušić
U Mostaru, gradu u kojem pahulje nisu česte gošće, nastala je jedna od najljepših pjesama baš o njima.
11.03.2020. u 08:31
get url
text
Ključo i Milušić: Uspješna saradnja

Upravo pjesmom "Pahulje" ekspresivna i harizmatična umjetnica Jelena Milušić najavljuje predstojeći solo album, koji se očekuje ove godine. Bajkovitu poemu "Pahulje" Alekse Šantića muzički je oživjela kompozitorica Merima Ključo, koja ujedno potpisuje audio i videoprodukciju singla.

Jelena Milušić i Merima Ključo talente su ujedinile na albumu "Lume", te su podstaknute uspješnim rezultatom, nastavile saradnju na Jeleninom solo albumu.

Još jedna posebna saradnja veže Jelenu za Mostar i to s Atillom Aksojem. Prepoznatljivi po suptilnom i emotivnom muzičkom izražaju, Jelena i Atilla izvode romsku i sefardsku muziku pod imenom Barimatango.

Izlasku Jeleninog solo albuma prethodit će još jedan singl i videospot, kao i nastupi u regiji, Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Na pitanje zašto baš ova pjesma, Jelena odgovara: "Najavni singl mog predstojećeg albuma htjela sam posvetiti Mostaru i svima onima koji vole i poštuju ovaj grad, njegovu različitost i ljepotu. Šantićevi topli stihovi i lepršava kompozicija Merime Ključo vraćaju me u grad iz mog sjećanja, grad bezbrižnog djetinjstva. Također, dozivaju Mostar skladnih, prijateljskih i nježnih nota, Mostar koji zaslužuje bolje nas".

Spot je jednim dijelom sniman u sarajevskom Ateljeu Figure. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.