open-navfaktor-logo
search
Popunjavanje kabineta
Sanja Vlaisavljević dobila novi posao, postala savjetnica HDZ-ove ministrice
Iako se njeno ime dovodilo u kontekst nove ministrice za obrazovanje, nauku i mlade u Kantonu Sarajevo (KS), čini se da Sanja Vlaisavljević neće preuzeti tu dužnost.
28.01.2020. u 12:38
get url
text
Sanja Vlaisavljević

Iz Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine je Faktoru potvrđeno da je Vlaisavljević imenovana na poziciju savjetnice nove ministrice civilnih poslova Ankice Gudeljević (HDZBiH). Vlaisavljević će ministricu savjetovati o pitanjima obrazovanja, nauke i kulture.

Vlaisavljević je, podsjetit ćemo, direktorica Centra za kulturu dijaloga, a u posljednjim godinama je nerijetko bila u fokusu javnosti zbog stavova koji su se neobično podudarali sa političkim interesima HDZ-a BiH, te zbog oštrog protivljenja izboru Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH.

Upravni odbor BHRT-a je ranije imenovao Vlaisavljević za članicu Programskog vijeća Upravnog odbora BHRT-a, a obnašala je i dužnost predsjednice Upravnog odbora Narodnog pozorišta Sarajevo.

Pored Vlaisavljević, u Kabinetu ministrice civilnih poslova je angažirana i Ljilja Zovko, bivša delegatkinja HDZ-a BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Zovko će obnašati dužnost savjetnice za ekonomska pitanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.