VEZANI TEKST - Sanja Renić: Napuštam Našu stranku, politika se ne može sprovoditi tim pravcem kojim stranka ide

- Uz sve pritiske koje doživljavam zbog mog djelovanja na nepravdu i korupciju i tužbe koje su podnesene protiv mene, odlučna sam nastaviti borbu za pravdu i egzistenciju svih građana u BiH. Pridružujem se političkom projektu "Bosanskohercegovačka inicijativa Kasumović Fuad" u nastojanju da ostvarim dugogodišnju težnju da naša zemlja postane pravedna i da ima evropski koncept života svih njenih građana.

Naš Zeničko-dobojski kanton na margini je privrednih i kulturnih dešavanja zbog nerada vladajućih zastupnika i to moramo promijeniti, jer samo tako možemo naprijed, u drugačiju budućnost mladih generacija. Posebno je važno uraditi ono što za sve ove godine vladajuće strukture nisu – staviti ZDK u centar pažnje viših nivoa vlasti u pogledu novih investicijskih programa i aktivnosti koje će zaustaviti uništavanje naše privredne imovine. Moramo uliti nadu beznadežnim i letargičnim sugrađanima koji su se umorili od nepravde u svim sferama života. Ovaj naš i moj zadatak neće biti jednostavan, ali neću posustati.

Širom svijeta se već uveliko najavljuje nova "pandemija protiv koje nema vakcine" – glad. Naš kanton i cijela naša zemlja imaju sve prirodne resurse potrebne da se nosimo sa tim teškim problemima, ali moramo prepoznati i podržati programe i ljude koji će se fokusirati na taj cilj. Ovom prilikom naglašavam da će moj rad, kao i do sada, u projektu BH inicijative KF biti maksimalno fokusiran na izazove ove vrste - napisala je Renić.