open-navfaktor-logo
search
Novajlija među Zmajevima
Saničanin za Faktor: Poziv u seniorsku selekciju BiH najveći je korak u mojoj karijeri
Baš kao što je to Faktor i najavio u nedjelju, jedno od 29 imena na spisku selektora fudbalske A reprezentacije za predstojeći baraž za EURO 2020 je i ono Siniše Saničanina.
09.03.2020. u 15:29
get url
text

Nekadašnji juniorski i mladi reprezentativac naše zemlje jedno je od četiri nova imena među najboljim fudbalerima.

- Velika je stvar za mene dobiti poziv u seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Igrao sam i za juniorsku i za mladu selekciju, ali mislim da je ovo najveći korak u mojoj karijeri - rekao je Saničanin na početku razgovora za Faktor.

VEZANI TEKST - Faktor saznaje: Ko je džoker selektora Zmajeva u baražu za EURO 2020?

Rođeni Prijedorčanin, koji može igrati na više pozicija u defanzivi, ove je sezone upisao 23 nastupa za Vojvodinu, a zabilježio je i tri asistencije.

Klub iz Novog Sada je trenutno na trećoj poziciji srbijanske Linglong lige, s bodom zaostatka za drugoplasiranim Partizanom.

Četiri pobjede i poraz u gostima kod Crvene zvezde bilans je Voše ovog proljeća.

- Zadovoljan sam kako igramo, i u klubu su zadovoljni. Primarni cilj nam je Evropa, a dobro smo krenuli u ovom dijelu sezone. Partizan nam bježi samo jedan bod - naglašava 190 centimetara visoki defanzivac.

Većinu seniorskih reprezentativaca poznaje, s mnogima je branio boje BiH i u omladinskim selekcijama.

- Naravno, poznajem lično mnoge, kao što su Ćivić, Menalo, Hodžić, Kjosevski... Ne bih volio da nekoga izostavim - kaže Saničanin, uz opasku da je dosta pratio utakmice naše seniorske selekcije.

Saničanin je u mladoj reprezentaciji BiH (broj 4) upisao osam nastupa

- U dobroj smo prilici, imamo dobre šanse jer imamo kvalitetne igrače, igramo pred domaćom publikom i sigurno da ćemo imati veliku podršku - dodao je fudbaler koji je ponikao u redovima prijedorskog Rudara nakon kojeg je nosio dres banjalučkog Borca i Mladosti iz Lučana.

Kaže da je poziv u nacionalni tim stigao brzo, nenadano...

- Sve se desilo brzo, tek ću imati priliku da razgovaram sa svima u stručnom štabu selektora Bajevića - rekao je Saničanin za kraj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.