open-navfaktor-logo
search
Brojni projekti
Sanacija oštećenja na saobraćajnicama i obnova signalizacije u Centru
Redovno održavanje saobraćajnica podrazumijeva sanaciju oštećenja na kolovozu saobraćajnica, popravljanje oštećenih ivičnjaka, te obnovu i postavljanje nove horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije
10.09.2019. u 13:01
get url
text

U skladu sa ugovorom o izvođenju radova na redovnom održavanju saobraćajnica na području općine Centar, koji su potpisali načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i direktor firme Bosman Sunija Jahić, radnici ove građevinske firme su tokom proteklog perioda završili nekoliko projekata na redovnom održavanju saobraćajnica, što podrazumijeva sanaciju oštećenja na kolovoznoj površini, kao i postavljanje nove saobraćajne signalizacije s ciljem povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju.

Tako je u ulicama Breka, Bardakčije, Panjina kula i Grdonj urađeno čišćenje saobraćajnica od nanosa tokom velikih padavina, dok je u Ulici Gornja Breka osim navedenog također urađena i sanacija oštećenih dijelova kolovoza, Mjesna zajednica Hrastovi-Mrkovići.

Ovom prilikom je u ulicama Bjelave, Čekaluša i Ivana Cankara postavljena nova saobraćajna signalizacija, a u Ulici Tina Ujevića je također osim postavljanja novog saobraćajnog znaka postavljen i "ležeći policajac" za smanjenje brzine kretanja motornih vozila ovom ulicom, Mjesna zajednica Mejtaš-Bjelave, dok je na raskrsnici ulica Mehmed-bega Kapetanovića Ljubušaka i Koševo postavljeno novo saobraćajno ogledalo, MZ Džidžikovac-Koševo I. Za navedene radove Općina Centar je iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojila 20.500 KM.

Redovno održavanje saobraćajnica podrazumijeva sanaciju oštećenja na kolovozu saobraćajnica, popravljanje oštećenih ivičnjaka, te obnovu i postavljanje nove horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije. Navedene radove pomenuta građevinska firma obavlja na osnovu sporazuma o redovnom održavanju ulica na području općine Centar.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i redovno održavanje lokalnih cesta planirano je 1.982.477 KM, a za nekategorisane ceste 524.000 KM, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.