open-navfaktor-logo
search
BH-Gas
Sanacija cijevi na magistralnom gasovodu u Šepku počinje danas poslije 10 sati
BH-Gas danas se oglasio saopćenjem u vezi sa sanacijom cijevi na magistralnom gasovodu Šepak-Zvornik-Sarajevo.
05.02.2021. u 09:03
get url
text

Radovi na sanaciji magistralnog gasovoda će, kako navode, započeti danas nakon 10 sati i to je informacija koju je BH-Gas dobio od Gas Prometa koji je zadužen za ovu sanaciju. Istovremeno, svi potrošači prirodnog gasa koji nisu prešli na alternativno gorivo su uredno snabdjeveni potrebnim količinama prirodnog gasa.

- Poštrošnja prirodnog gasa je usklađena sa zahtjevima koje smo dostavili potrošačima i to na način da su svi koji imaju alternativu, i koji to mogu, prešli su na korištenje alternativnih goriva, a individualni potrošači su uskladili svoju potrošnju i trenutna potrošnja je i manja od očekivane - naveli su iz BH-Gasa.

Snabdjevanje potrošača iz akumulacije će, dodaju, biti nastavljeno na predviđeni način sa ciljem da za vrijeme sanacije svi individualni potrošači/domaćinstva imaju prirodni gas. Sada sve zavisi za koje vrijeme će se radovi okončati i BH-Gas će u slučaju bilo kakvih odstupanja u dogovorenom odmah obavjestiti javnost.

- Zahvaljujemo se svim potrošačima/korisnicima prirodnog gasa što su ispoštovali sve zahtjeve BH-Gasa, a posebno što su individualni/građani potrošači prilagodili svoju potrošnju novonastaloj situaciji i zahtjevima situacije koja traži racionalno korištenje prirodnog gasa kako ne bi došlo do potpune obustave isporuke prirodnog gasa prema individualnim potrošačima - saopćili su iz BH-Gasa.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.