open-navfaktor-logo
search
Lijepa priča
San mladih iz mahale: MNK Sokolje osnovan u martu i već osvojili turnir, cilj im je Prva liga FBiH
Malonogometni klub Sokolje počeo je sa radom u martu ove godine.
21.05.2022. u 21:49
get url
text

Osnivač kluba Rijad Vatreš za Faktor je predstavio novoosnovani tim, te klupske ciljeve za budućnost.

- Na ideju o osnivanju kluba smo drugovi i ja došli kroz priču da bismo pokrenuli nešto u našem naselju koje zaostaje za bilo kakvim aktivnostima bile, to sportske, društvene ili slične aktivnosti.

Raspitavali smo se na koji načim možemo nešto pokrenuti i odlučili smo svoju priču prvobitno prezentovati putem Facebook profila. Javilo nam se mnogo ljudi i pružilo nam je podršku - započeo je Vatreš.

Osnivačka skupština kluba održana je u martu ove godine.

- Okupili smo četveročlanu ekipu iz mahale koje je svoje snove realizovala u stvarnosti. Na Osnivačkoj skupštini koja je održana prije dva mjeseca Arnel Ćesko je odabran za pedsjednika kluba. Za predsjednika povjereništva uprave izabrana je Dženeta Agić - dodao je Vatreš.

Klub treninge obavlja u dvorani Srce koja se nalazi u Buča Potoku. Predsjednik povjereništva uprave kluba Dženeta Agić ističe da je u pitanju mlad kolektiv koji sa klupe predvodi Emir Bešlija.

- Kada smo pokrenuli priču, veliki broj momaka iz mahale se počeo javljati da je zainteresovan za igru. Trenutno u rosteru imamo 18 igrača. Najmlađi igrač ima samo 16 godina, dok najstariji ima 27. Prosjek starosti igrača je otprilike 21 godina. Većina momaka je trenirala u omladinskim pogonima klubova u Sarajevu, dok imamo i one koji su jedan period igrali u inostranstvu. U timu imamo i nekoliko amatera iz mahale koji su izrazili želju da nastupe za naš klub - rekla je Agić.

Naredni cilj kluba jeste takmičenje u Futsal ligi Federacije Bosne i Hercegovine u narednoj sezoni.

- Glavni cilj nam je ulazak u toku ove godine u Futsal ligu Federacije BiH. Situacija je trenutno takva kakva jeste. Finansije predstavljaju problem, ali smo sigurni da ćemo to uspjeti riješiti - dodala je Agić.

Klub je mjesec nakon osnivanja organizovao turnir u čast Grada Sarajeva koji se održao u dvorani Srce. Malonogometni klub Sokolje je na svom prvom turniru osvojio trofej. U finalu su slavili protiv tima Job iz Vogošće.

U klubu uveliko razmišljaju i o osnivaju omladinskih kategorija.

- Naredni korak jeste osnivanje sportske škole malog fudbala. U toj školi bi trenirala djeca od sedam do 13 godina - poručili su iz MNK Sokolje.

Ukoliko ima zainteresovanih igrača koji se žele pridružiti klubu i osoba koje žele pružiti pomoć ovoj lijepoj priči, mogu se javiti putem adrese [email protected].

{$galerijaFotografija}

 

MNK Sokolje, 20.05.2022.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.