open-navfaktor-logo
search
Gradski derbi
Šampionska igra Bordo tima: Sarajevo razbilo Želju i vratilo se na vrh tabele
Fudbaleri Sarajeva savladali su Željezničar u derbiju 28. kola Premijer lige BiH i ponovo su se vratili na vrh tabele. 
01.05.2021. u 18:49
get url
text

Bordo tim je slavio na Koševu sa 3:1, a već nakon prvog poluvremena, kada su domaći došli do dva gola prednosti, bilo je jasno da će bodovi ostati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase". 

Domaći su bili odlučniji u želji da dođu do bodova, a već na startu imali su dvije poluprilike koje nisu uspjeli realizovati Fanimo i Velkoski. 

Odgovorio je Štilić u 22. minuti kada je izašao sam pred Kovačevića, ali je oklijevao, pa je Đokanović stigao da izblokira njegov udarac. Veliku priliku kapitenu Plavih pripremio je Lendrić, koji je oduzeo loptu Miličeviću. 

Sarajevo je povelo u 38. minuti golom Fanima. Englez se izborio za poziciju između Ikića i Šehića, te rutinski pogodio za veliko slavlje domaćih. U 44. minuti pokušao je Mešanović sa distance, ali je Erić odbranio njegov pokušaj. 

I onda u sudijskoj nadoknadi Sarajevo stiže do drugog gola. Blažević je izgubio loptu na centru, sijevnula je kontra Bordo tima, Pejović je uposlio Mešanovića, a on rutinski pogodio za 2:0.

{$galerijaFotografija}

Nakon deset minuta igre u nastavku Željo je imao veliku priliku za povratak "u život". Rezervista Mujezinović izborio je penal, a Kovačević je odbranio penal Semiru Štiliću.

Na drugoj strani Fanimo je iz slobodnjaka "pocijepao" Erićevu mrežu za 3:0. 

Željo se nije predavao, Slišković je izvršio nekoliko izmjena, a to je rezultiralo golom u 72. minuti kada je pogodio rezervista Juričić. 

Ipak, do kraja meča gosti nisu imali snage da ugroze sigurno vodstvo Bordo tima, koje je ovim trijumf napravilo veliki korak ka šampionskoj tituli.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Sarajevo - Željezničar, 01.05.2021.
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.