open-navfaktor-logo
search
Priznanja najboljima
Šampioni goraždanske privrede ostvarili prihod od 400 miliona maraka
Udruženje poslodavaca Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde u gradu na Drini organiziralo je manifestaciju Večer uspješnih poslovnih priča na kojoj su dodijeljena priznanja najuspješnijim malim, srednjim i velikim preduzećima, koja su tokom prošle godine ostvarila najbolje rezultate u poslovanju.  
22.12.2022. u 10:28
get url
text
Goražde privrednici

U kategoriji velikih kompanija najbolje rezultate ostvarile su firme Unis Ginex, Emka Bosnia i Pobjeda Rudet. 

Priznanja u kategoriji srednjih preduzeća dobile su kompanije Prevent Safety i AC – Unity dok su u oblasti malih preduzeća priznanja dodijeljena firmi EBI d.o.o. Goražde, OKAC d.o.o Goražde i TZS Export-Import d.o.o. Goražde. 

Tokom manifestacije naglašeno je da su uprkos teškoj i izazovnoj 2021. godini poslodavci sa područja BPK Goražde ostvarili izuzetne rezultate, sa ukupno ostvarenom dobiti u iznosu od 36.047.024 maraka što je za 68,82 posto više u odnosu na 2020. godinu, dok su ukupni prihodi iznosili 399.182.878 KM, odnosno 27 posto više u odnosu na godinu ranije. 

- Ovo su rezultati 189 privrednih subjekata koji zapošljavaju ukupno 4.395 radnika, a mi smo na ovaj način želljeli da istaknemo one najbolje, ali time nimalo ne zanemarujući sve druge jer svaki poslodavac je bitan i onaj što zapošljava jednog radnika i onaj što zapošljava 700 radnika i više. Želimo da se zahvalimo svim privrednicima, a posebno onim koji su svojim uspješnim radom, zapošljavanjem novih radnika i rastom prihoda, značajno doprinjeli javnim budžetima, te sveukupnom privrednom i ekonomskom razvoju ovog kantona i makas na simboličan način da im odamo priznanje za sve što čine godinama i decenijama na razvoju ovog dijela BiH - kazala je predsjednica Udruženja poslodavaca BPK Goražde Šejla Bojadžija.  

Naglasila je da su privredni subjekti  iz BPK Goražde već odavno prepoznatljivi ne samo u BiH već i u širim evropskim i svjetskim okvirima, te da su izuzetno važan faktor bez kojeg bi ova zemlja bilježila znatno manje indekse razvoja industrije, prenosi RTV BPK Goražde

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.