U kategoriji velikih kompanija najbolje rezultate ostvarile su firme Unis Ginex, Emka Bosnia i Pobjeda Rudet. 

Priznanja u kategoriji srednjih preduzeća dobile su kompanije Prevent Safety i AC – Unity dok su u oblasti malih preduzeća priznanja dodijeljena firmi EBI d.o.o. Goražde, OKAC d.o.o Goražde i TZS Export-Import d.o.o. Goražde. 

Tokom manifestacije naglašeno je da su uprkos teškoj i izazovnoj 2021. godini poslodavci sa područja BPK Goražde ostvarili izuzetne rezultate, sa ukupno ostvarenom dobiti u iznosu od 36.047.024 maraka što je za 68,82 posto više u odnosu na 2020. godinu, dok su ukupni prihodi iznosili 399.182.878 KM, odnosno 27 posto više u odnosu na godinu ranije. 

- Ovo su rezultati 189 privrednih subjekata koji zapošljavaju ukupno 4.395 radnika, a mi smo na ovaj način želljeli da istaknemo one najbolje, ali time nimalo ne zanemarujući sve druge jer svaki poslodavac je bitan i onaj što zapošljava jednog radnika i onaj što zapošljava 700 radnika i više. Želimo da se zahvalimo svim privrednicima, a posebno onim koji su svojim uspješnim radom, zapošljavanjem novih radnika i rastom prihoda, značajno doprinjeli javnim budžetima, te sveukupnom privrednom i ekonomskom razvoju ovog kantona i makas na simboličan način da im odamo priznanje za sve što čine godinama i decenijama na razvoju ovog dijela BiH - kazala je predsjednica Udruženja poslodavaca BPK Goražde Šejla Bojadžija.  

Naglasila je da su privredni subjekti  iz BPK Goražde već odavno prepoznatljivi ne samo u BiH već i u širim evropskim i svjetskim okvirima, te da su izuzetno važan faktor bez kojeg bi ova zemlja bilježila znatno manje indekse razvoja industrije, prenosi RTV BPK Goražde