Stres

Samo par kapi eteričnih ulja i svijet odmah izgleda ljepše

Objavljeno: 12.11.2018. u 21:37

Stres je naša svakodnevica, a da bi ga lakše podnosili ponekad je dovoljan samo jedan beauty tretman koji će na nas djelovati - terapeutski

FOTO: Ilustracija

Okružite se mirisima eteričnih ulja jer imaju snažnu moć djelovanja na naše raspoloženje, kompletne emocije, ali i fizičko zdravlje.

Mirisi, naime, pomažu našem duhu u smanjuju stresa jer je čulo mirisa povezano s limbičkim sistemom, dijelom mozga koji upravlja emocijama i pamćenjem.

Tako, naprimjer, eterična ulja poput ruže, jasmina i lavande izvrsno pomažu u opuštanju. Zapalite li mirisnu svijeću s vanilijom i cimetom ujedno će vas podsjetiti na bezbrižne i sretne trenutke djetinjstva i(li) bakine kolače.

Čak i kada se bavite ozbiljnim poslovima, plaćanjem računa ili vođenjem izvještaja, možete poprskati papire s nekoliko kapi omiljenog mirisa i odmah ćete drugačije doživjeti posao kojim se bavite.

Izvor:   Cosmopolitan.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije