open-navfaktor-logo
search
Veliki jubilej
Samo jedan tim u Serie A sačuvao je mrežu u duelima protiv Edina Džeke
Brescia je 26. tim protiv kojeg je Džeko pogađao u italijanskom prvenstvu, od ukupno 27 protiv koliko ih je imao priliku igrati
25.11.2019. u 09:27
get url
text

Sedmu ovosezonsku pobjedu Rome u kojoj je Vučica s 3:0 pred domaćom publikom savladala Bresciju obilježio je jubilej Edina Džeke. Susret 13. kola Serie A za kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine bio je ukupno 150. u dresu rimskog kluba u italijanskom šampionatu otkako je u augustu 2015. godine stigao na Olimpico iz Manchester Cityja.

Dijamant je 67. prvenstvenim golom začinio veliki jubilej te tako na listu klubova protiv kojih je pogađao u Serie A dodao i ime Brescije. Ekipa Fabija Grossa je 26. tim protiv kojeg je Džeko pogađao u italijanskom prvenstvu, od ukupno 27 protiv koliko ih je imao priliku igrati. Jedini klub čiju mrežu zamjenik kapitena Rome nije zatresao otkako je stigao u Italiju je ekipa Parme, a imao je tri prilike u šampionatu.

Džekina "najvjernija" mušterija u Serie A je Chievo (pet golova op.a), dok je po četiri puta Dijamant pogađao protiv Atalante, Udinesea, Napolija, Bologne, Milana, Sassuola i Palerma. Po tri pogotka Džeko je postigao Sampdoriji, Crotoneu, Empoliju i Beneventu.

Na kraju vrijedi spomenuti da je gol protiv Brescije bio šesti za Edina u 13 ovosezosnkih prvenstvenih mečeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.