open-navfaktor-logo
search
LIGA PRVAKA
Samira Hurem: Chelsea jeste favorit, ali svaki klub ima svoje mane
S obzirom na to da je Chelsea favorit u ovom susretu, Hurem navodi kako se od kluba iz lige koja nije profesionalna, iz fudbala koji je još u razvoju, ne može očekivati rezultat
08.09.2018. u 13:58
get url
text

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo će u srijedu, 12. septembra, na stadionu "Asim Ferhatović Hase" ugostiti ekipu engleskog Chelsea u utakmici šesnaestine finala Lige prvaka.

Trenerica sarajevske ekipe Samira Hurem ističe kako je Chelsea apsolutni favorit, no, naglašava kako svaki klub ima svoje određene mane i slabosti te da će njen tim pokušati zaprijetiti iz kontranapada, javlja Anadolu Agency (AA).

Hurem se u razgovoru s novinarom AA osvrnula na predstojeću utakmicu protiv engleskog kluba. Pripreme, kako je istakla, teku prema predviđenom planu, a s ekipom se upravo vratila iz Rusije gdje su njene igračice odmjerile snage sa reprezentacijom Rusije.

- Imali smo i prvi trening nakon toga. Osim nekih stitnih povreda, nemamo nikakvih problema, mislim da će sve igračice biti zdravstveno sposobne za narednu utakmicu protiv Chelsea - kazala je Hurem.

Ističe kako je Chelsea apsolutni favorit u odnosu na njen klub.

- To je profesionalni klub, igračice koje se time bave profesinalno, samim time ih je teško nadjačati. Ipak, svaki tim ima neke svoje mane i slabosti. Mi ćemo se fokusirati na to da oni od nas puno ne očekuju. Oni su veliki klub i većinom je to slabost velikih klubova. Oni će sigurno očekivati da imamo dobru odbranu, što mi i moramo imati, ali ne vjerujem da će očekivati da im možemo ugroziti gol. Pokušat ćemo ići na kontranapade - kazala je Hurem, te dodala:

- Ovo su mlade igračice, željne dokazivanja, imaju individualne kvalitete. Sigurna sam da ćemo na neki način iskoristiti slabost Celzija, a to je ono što će oni biti apsolutni favoriti i fokusirani da postignu što više golova. Mi žemo u svemu tome tražiti načina da ih kaznimo.

S obzirom na to da je Chelsea favorit u ovom susretu, Hurem navodi kako se od kluba iz lige koja nije profesionalna, iz fudbala koji je još u razvoju, ne može očekivati rezultat.

- Ali, ako već ne možemo proći dalje, ono što sigurno možemo napraviti jesta promocija kako bi se naš fudbal razvijao u budućnosti. Ova utakmica je privukla i UEFA-u, koja u Sarajevo dolazi sa svojom promotivnom kampanjom za ženski fudbal WePlayStrong. Oni su od svih utakmica odabrali našu, doći će i snimati promotivni video na Trebeviću, po gradu Sarajevu, našu utakmicu, treninge. To su veoma pozitivne stvari - poručila je Hurem.

Zahvalila se na podršci Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH i FK Sarajevo, te pozvala sve građane BiH da u što većem broju u srijedu dođu na Koševo.

Desni bek sarajevske ekipe Alma Kamerić, koja je u julu ove godine pojačala SFK 2000, također ističe kako je velika stvar što klub poput Chelsea dolazi u Sarajevo.

Ističe kako je cijela ekipa vrlo svjesna činjenice da je Chelsea prošle sezone igrao polufinale Lige prvaka, te da je to dovoljan pokazatelj koliko ih u srijedu očekuje teška utakmica.

- Radi se o jako kvalitetnim fudbalerkama koje nastupaju za evropske nacionalne timove. Međutim, mi smo ove godine pokazale da zajedništvom, uz kvalitet koji posjedujemo, možemo napraviti rezultat - istakla je Kamerić.

Naglasivši kako Chelsea je apsolutni favorit u ovoj utakmici, reprezentativka BiH dodaje kako će to za nju, a, isto tako, i za saigračice biti sigurno dodatna motivacija.

- Trudit ćemo se da igramo puno bolje nego u kvalifikacionim utakmicama. Nemamo šta izgubiti. Ova utakmica samo može doprinijeti SFK, ali i ženskom fudbalu generalno. Jedva čekamo srijedu, pripremamo se kako bi se što bolje pokazale pred gostima iz Engleske - zaključila je Kamerić.

Revanš utakmica protiv Chelseaja na rasporedu je 26. septembra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.