open-navfaktor-logo
search
Iskusni fudbaler
Samir Bekrić o najtežih sedam mjeseci u životu
Samir Bekrić mnogo puta odlazio je s Grbavice, ali uvijek se vraćao u Željezničar.
10.11.2021. u 20:45
get url
text

Iskusni fudbaler ekipi Tomislava Ivkovića daje koliko može, ne odustaje čak ni kada trener na proslavi stotog rođendana kluba ne uvede u igru, što je dokazao i golom u Prijedoru u posljednjim trenucima meča koji je Želji osigurao bod (2:2).

Bekrić je u Premijer ligi BiH nosio još dres Zrinjskog i Slobode. Gostujući u podcastu Indirekt kazao je da mu je odlazak iz Želje u Zrinjski teško pao i da je to najtežih sedam mjeseci u njegovom životu. Na Grbavici ga je prekrižio Slavko Petrović, a Bekrić je u nastavku karijere sa Zrinjskim stigao do titule prvaka BiH.

- To je za mene najteži period. Desile su neke stvari na koje nisam mogao utjecati. Bilo mi je žao i krivo jer ništa nije do mene, ali u tom trenutku sam želio da ostanem svim silama. Rekao sam i da ću igrati besplatno ako treba - veli Bekrić. On je kao fudbaler Želje tri puta bio državni prvak, a jednom je osvojio i Kup BiH.

- Morao sam da idem, izgubili smo dušu, govorio sam da to nije dobro. Ja nisam želio da idem, iako su me sklonuli u drugi plan. Nezasluženo. Pojavile su se neke ponude. Mogao sam ponovo otići vani, ali zbog porodice nisam želio ići iz države. Tada se pojavio Zrinjski i mislim da mi je tada spašena karijera. Kada sam odlazio, znao sam da ću se ponovo vratiti. Nisam želio da odem iz kluba koji mi je puno dao, kojem sam puno dao, na taj način. Dogovorio sam sa Zrinjskim, ljudi su bili prekorektni, osvojio sam titulu - rekao je Bekrić.

Kompletan razgovor pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.