open-navfaktor-logo
search
Direktor Zmajeva
Samir Avdić: Obavljeni su razgovori, Stipanović i Gordić će biti sa nama
Nemanja Gordić i Andrija Stipanović pojavit će se na okupljanju košarkaške reprezentacije BiH.
05.02.2020. u 20:13
get url
text

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio Samir Avdić, direktor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Gordić je zbog određenih nesuglasica propustio posljednja okupljanja Zmajeva, dok se Stipanović oprostio u oktobru 2018. godine. Ipak, selektor Vedran Bosnić uvrstio ih je na spisak od 16 igrača na koje će računati u duelima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Latvije i Grčke.

- Obavljeni su razgovori sa njima dvojicom i unutar ekipe su. Iskreno se nadam da da će biti živi i zdravi, da će ih zaobići povrede i da će se pojaviti na okupljanju koje je zakazano za 16. februar - kazao je Avdić.

Zmajevi će se okupiti 16. februara u Sarajevu, a prvi meč će igrati protiv Latvije u Rigi (21. februar). Tri dana kasnije u Mejdanu će ugostiti Grčku.

Bosnić u ovim mečevima neće moći računati na Johna Robersona koji još nije dobio državljanstvo BiH, a on bi prema najavama direktora Avdića našem stručnom štabu trebao biti na raspolaganju već u novembarskim mečevima protiv Bugarske i Latvije.

Osim Gordića i Stipanovića na spisku selektora Bosnića još su: Filip Adamović, Miralem Halilović, Muhamed Pašalić, Kenan Kamenjaš, Edin Atić, Ajdin Penava, Milan Milošević, Adin Vrabac, Aleksandar Lazić, Jure Zubac, Emir Sulejmanović, Sani Čampara, Amar Alibegović i Amar Gegić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.