open-navfaktor-logo
search
Stalna mušterija
Salzburg se na zanimljiv način našalio sa Liverpoolom: Ko je sljedeći?
Prije Minamina dres Salzburga su nosili Sadio Mane i Naby Keita, no oni su nakon odlaska iz Austrije igrali za Southampton i RB Leipzig
20.12.2019. u 09:10
get url
text

Japanski reprzentativac Takumi Minamino prije nekoliko dana prešao je iz redova RB Salzburga u Liverpoolu. Minamino je tako postao treći fudbaler austrijskog prvaka koji će zaigrati na Anfieldu.

Prije Minamina dres Salzburga su nosili Sadio Mane i Naby Keita, no oni su nakon odlaska iz Austrije igrali za Southampton i RB Leipzig. Ipak, klub iz Mozartovog grada iskoristio je činjenicu da trojica bivših fudbalera sada nose dres aktuelnog prvaka Evropse.

Na svom zvaničnom Twitter profilu RB Salzburg upitao je Liverpool ko je sljedeći, a potencijalne "kupovine" Redsa Austrijanci su na zanimljivoj grafici označili su kao 2022. i 2024. godine.

Na trojicu bivših igrača Slazburga engleski velikan trojicu fudbalera platio je ukupno 89.25 miliona funti. Za Manea su Redsi 2016. godine platili 34 miliona eura. Dvije godine kasnije Keita je RB Leipzigu plaćen 48 miliona funti, dok je Slazbrug za Minamina naplatio 7.25 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.