open-navfaktor-logo
search
Napadač u izlogu
Salzburg odredio cijenu za norveško fudbalsko čudo
Prema određenim informacijama koje stižu iz Austrije, Salzburg je odredio cijenu za norveškog wunderkinda, a ona iznosi nešto više od 100 miliona eura
06.11.2019. u 13:01
get url
text

Devetnaestogodišnji norveški napadač Erling Braut Haaland sinoć je postigao sedmi pogodak u četvrtom ovosezonskom nastupu u Ligi prvaka.

Fudbaler Salzburga postao je tek četvrti igrač u historiji Lige prvaka koji se upisivao u strijelce u svakom od prva četiri nastupa u elitnom takmičenju. Prije njega to su uspjeli samo Ze Carlos (FC Porto, 1992/93), Alessandro Del Piero (Juventus, 1995) i Diego Costa (Atletico Madrid, 2013/14).

Haaland je već na meti najvećih evropskih klubova, a klub iz Mozartovog grada mogao bi itekako profitirati njegovom prodajom. Austrijski prvak je za Haalanda Moldeu početkom ove godine platio pet miliona eura, a mogao bi zaraditi 20 puta više.

 

Naime, prema određenim informacijama koje stižu iz Austrije, Salzburg je odredio cijenu za norveškog wunderkinda, a ona iznosi nešto više od 100 miliona eura.

Haalandova trenutna vrijednost prema Transfermarktu iznosi pet miliona eura, ali ako je suditi na osnovu sjajnih partija u Ligi prvaka, sigurno je da će ubrzo porasti za nekoliko puta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.