open-navfaktor-logo
search
Golgeter za pamćenje
Salkiću porasla popularnost u Srebreniku: "Škola je stala, časovi su odgođeni"
Ulazilo je sve što sam šutirao. Lijevom, desnom nogom, glavom, sa 25 metara, govori Salkić
29.10.2019. u 11:08
get url
text

Adnan Salkić, 34-godišnji profesor iz Srebrenika, pobrinuo se za najbolju promociju niželigaškog fudbala u Bosni i Hercegovini. Njegov subotnji podvig i 11 postignutih pogodaka na jednom meču daleko je odjeknulo.

Salkić nastupa za Seonu, klub iz Srebrenika, koji se takmiči u Drugoj ligi FBiH, grupa Sjever, a usput radi i kao profesor Tjelesnog odgoja u Srednjoj školi u Srebreniku. Dvocifren broj golova postigao je u ligaškoj utakmici protiv Čelića (11:0). Brzo je pobrao simpatije, stižu pozivi novinara, na kafu zovu i oni koji kafu ne piju. Selfie sa Salkićem sada je u modi.

- Škola je jučer stala. Časova nije bilo. Profesor je morao na kafu - našalio se Salkić u razgovoru za Faktor.ba kazavši kako su mu i učenici čestitali na meču koji će ostati upisan u historiji fudbala.

Napadač Seone je magistar sporta. Salkić je 2008. godine završio Fakultet za Tjelesni odgoj i sport u Tuzli sa titulom "zlatni student". Jedno vrijeme je bio angažovan i kao vanjski saradnik Univerziteta u Tuzli, a sada je u školi u Srebreniku zaposlen na, kako kaže, određeno vrijeme.

Ranije je igrao za Gradinu u Prvoj ligi FBiH, te Ingram, lokalni srebrenički klub. Kaže da je u fudbalu možda mogao nešto i napraviti, ali...

- Da ću postići 11 golova u jednoj utakmici, nisam mogao ni sanjati. Prije ovog meča sam imao 11 pogodaka ukupno pa je bilo nekog dogovora u ekipi da se igra na mene. Kada je meč počeo, "otvorilo se", baš me krenulo. Više nisam ni brojao, drugi su to radili. Ulazilo je sve što sam šutirao. Lijevom, desnom nogom, glavom, sa 25 metara - prisjeća se Salkić.

Seona je trenutno lider Druge lige FBiH, što je pozicija koja vodi u veći rang takmičenja, odnosno u Prvu ligu FBiH. Najveći konkurent za prvo mjesto im je lokalni rival Gradina.

- Imamo stvarno kvalitetnu ekipu za ovaj rang takmičenja. Sve je to dobro "upakovao" trener Nermin Džanić, a ništa ne bi bilo moguće bez prvog čovjeka kluba Fahrudina Selimovića "Pere" - zaključio je Salkić.

Statistički, Salkić je protiv Čelića pogađao svakih 8,1 minutu. Pet golova je zabio u prvom, a šest u drugom poluvremenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.