open-navfaktor-logo
search
Džemat Blagaj Japra
Salkić: Uprkos svemu ostajemo živjeti na svojim ognjištima
Danas sam ovdje da svima vama vašem imamu i vašoj djeci kažem da niste sami i da ćete uvijek imati moju podršku, kazao je potpredsjednik RS
09.08.2019. u 17:16
get url
text

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. enitteta RS, posjetio je džemat Blagaj Japra kod Bosanskog Novog, gdje je razgovarao sa imamom Emirom ef. Nuhićem. Nakon džuma – namaza, u lokalnoj džamiji je upriličen vjerski i kulturni program, kojeg su pripremili polaznici mektebske nastave. Potom je potpredsjednik Salkić djeci uručio prigodne paketiće povodom muslimanskog blagdana Kurban – bajrama.

Salkić je izrazio veliku podršku radu ovog džemata u Bosanskom Novom, te još jednom pružio podršku imamu Nuhiću, kojem su u proteklom periodu upućene prijetnje preko društvenih mreža.

{$galerijaFotografija}

- Veliko je zadovoljstvo biti u džematu u kojem mektebsku nastavu pohađa više od 50 djece. Oni su budućnost ovoga mjesta i ovog dijela naše domovine Bosne i Hercegovine. Danas sam ovdje, dva dana prije najvećeg muslimanskog blagdana, da svima vama, vašem imamu i vašoj djeci, kažem da niste sami i da ćete uvijek imati moju podršku. Želim da poručim da ćemo mi zauvijek, uprkos svemu, ostati da živimo na našim ognjištima. To svi treba da znaju i da prihvate kao činjenicu.

Od nadležnih institucija očekujemo da svaki put hitno sankcionišu i kazne sve one koji upućuju prijetnje i čine loša djela, čime narušavaju ljudske odnose. Mi želimo da zajedno gradimo državu u kojoj će svi građani imati jednaka prava i mogućnosti u svakom dijelu Bosne i Hercegovine. Zbog toga, današnja posjeta grupe dobrih ljudi iz organizacije "Snaga džemata" iz Zenice, koji su zajedno sa imamom Nuhićem posjetili Udruženje djece i omladine sa posebnim potrebama Iskra u Bosanskom Novom i donirali opremu, pokazuje kakvu mi zemlju želimo. Ovakve primjere svi trebamo slijediti u Bosni i Hercegovini - kazao je potpredsjednik Salkić.

Zajedno sa potpredsjednikom Salkićem, u posjeti džematu Blagaj Japra su boravili i Senad Bratić, potpredsjednik Narodne skupštine RS i Selim Ekić, potpredsjednik Skupštine opštine Bosanski Novi, navodi se u saopćenju iz kabineta potpredsjednika RS.

Salkić u džematu 09.08.2019.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.