Uz prisustvo brojnih preživjelih Podrinjaca, predstavnika Islamske zajednice, predstavnika udruženja žrtava iz Bratunca, Sarajevskog i Tuzlanskog kantona, kao i cijele Bosne i Hercegovin proučen je Jasin šehidima, a vjerski program je predvodio Elvir ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bratunac.

Potpredsjednik Salkić je istakao da posjećivanjem šehitluka preživjeli izražavaju zahvalnost šehidima, te je pozvao Bošnjake da vode brigu o svojim ognjištima da ih obnove, obrađuju, čuvaju, kao najveću ovozemaljsku vrijednost.

- Mi danas posjećujemo naše šehitluke izražavajući zahvalnost našim šehidima. Oni su ubijani na kućnim pragovima, poljima, logorima samo zato što su muslimani i što su se zalagali za nezavisnu državu Republiku Bosnu i Hercegovinu. 

Našim povratkom i obnovom porušenih ognjišta mi svjedočimo da nikad nećemo odustati od naše domovine Bosne i Hercegovine. Obnovom života u ovom dijelu Bosne i Hercegovine mi ispunjavamo svoj dug prema našim šehidima, precima i našoj domovini. Pozivam sve Bošnjake ma gdje da su da vode brigu o svojim ognjištima da ih obnove, obrađuju, čuvaju, kao najveću ovozemaljsku vrijednost.

Ono što je ostalo iza naših šehida i naših gazija naša je obaveza da čuvamo i razvijamo bez obzira na sve poteškoće na koje nailazimo i na koje ćemo nailaziti i budućnosti - poručio je Salkić.

Ramiz Salkić u Bratuncu