open-navfaktor-logo
search
Podrška
Salkić posjetio napadnutu advokaticu: Ovo je posljedica bahatosti koja dolazi sa vrha
Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS posjeto je 85-godišnju advokaticu Melihu Filipović koju je 1. oktobra na ulici ošamario Jovan Čizmović, počasni predsjednik Advokatske komore RS
08.10.2019. u 18:52
get url
text
Ramiz Salkić i Meliha Filipović

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, danas je u Banjoj Luci posjetio 85-godišnju advokaticu Melihu Filipović, koju je prije sedam dana fizički napao Jovan S. Čizmović, počasni predsjednik Advokatske komore RS.

Nasilnik Čizmović je staricu Melihu Filipović, inače najstariju advokaticu u Bosni i Hercegovini, ošamario 1. oktobra u jednoj banjalučkoj ulici, prilikom uviđaja u kojem se provodio postupak prestanka državne svojine na parceli.

Potpredsjednik Salkić je danas, tokom posjete u njenom domu u Banjoj Luci, dao punu podršku advokatici Filipović, te osudio napad nasilnika.

- Ovaj fizički napad na Filipović je posljedica bahatosti, koja dolazi sa vrha i koja se spušta u svakodnevni život. Žalosno, tragično i porazno za društvo je što oni, koji bi trebali biti primjer u društvu i boriti se za prava građana, pokazuju bahatost i nasilništvo, čime su ukaljali obraz cijele profesije i Advokatske komore - rekao je Salkić i dodao:

- Životno i profesionalno iskustvo Melihe Filipović, koja je još uvijek aktivna advokatica, zaslužuje naše veliko poštovanje. Zbog svega, tražimo od pravosudnih institucija da najoštrije sankcionišu počinioca ovog napada, kako se slični napadi u budućnosti ne bi dešavali - rekao je Salkić

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.