open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Salkić: Oni koji veličaju ratne zločince su ohrabreni nedjelovanjem institucija
Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, danas je izjavio da je ponašanje u Narodnoj skupštini RS-a najbolji  primjer i oličenje stanja i ambijenta u kojem preživjele žrtve i njihovi potomci žive u ovom entitetu.
22.09.2020. u 15:28
get url
text

VEZANI TEKST - Zastupnici "Zajedno za BiH" napustili sjednicu: NSRS odao počast zločincu Krajišniku 

Reagirao je na današnje sramno ponašanje zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a, kada su na početku 12. redovne sjednice minutom šutnje odali počast presuđenom ratnom zločincu Momčilu Krajišniku. Salkić je istakao da se ovakve i slične stvari dešavaju u bh. entitetu RS zbog izostanka ozbiljne reakcije nadležnih institucija, koje bi trebale da ovakve postupke sankcioniraju.

- Današnje ponašanje u Narodnoj skupštini RS-a najbolji je primjer i oličenje stanja i ambijenta u kojem preživjele žrtve i njihovi potomci žive u ovom entitetu. Nepostojanje katarze, veličanje ratnih zločinaca, negiranje sudskih presuda i ponižavanje žrtava je nastavak genocida i konstantna prijetnja miru i stabilnosti. Sve ovo danas imamo u ovom entitetu, imamo izostanak ozbiljne reakcije nadležnih institucija, da ove postupke sankcioniraju i stanje promjene. Negatori zločina i oni koji veličaju ratne zločince su ohrabreni nedjelovanjem institucija i svaki put idu korak dalje. Nakon dodjele najvišeg entitetskog priznanja ratnom zločincu Krajišniku od NSRS-a danas smo doživjeli i njegovo veličanje kroz odavanje počasti minutom šutnje u zvaničnoj instituciji, licu koje je osuđeno za najteže ratne zločine. Ostaje da vidimo reakciju onih koji nas svaki dan ubjeđuju da probleme naših građana trebamo rješavati sa ovima koji su na političkoj liniji onih koji su nas progonili 1992. godine. Ako ovi postupci nisu dovoljni za reakciju OHR-a onda ostaje pitanje šta treba da se desi pa da oni, OSCE i drugi shvate sa kakvim ljudima i sistemom mi ovdje imamo probleme - navodi se u reagovanju potpredsjednika bh. entiteta RS Ramiza Salkića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.