open-navfaktor-logo
search
Komentar
Salkić o peticiji: I ranije je Dodik znao smišljati načine da se krije iza nekih brojeva
Potpisivanje peticije ništa neće promjeniti, kazao je Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska. On je komentirao potpisivanje peticije koju je pokrenuo Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH, nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune Krivičnog zakona BiH kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.
25.07.2021. u 14:54
get url
text

- I ranije je Dodik znao smišljati načine da se krije iza nekih brojeva u koje bi vješto pokušao uvlačiti bosanske Srbe. Sjetite se referenduma o 9. januaru. Peticija neće promijeniti dokazane i presuđene činjenice o počinjenom genocidu. Ona je besmislena i može se smatrati dijelom stranačke kampanje mobilizacije i jačanja stranačkog glasačkog tijela. Zamislite sad kada bi neko potpisivao peticiju da se nije desio Holokaust? Šta bi to promjenilo ništa, kao sto neće ni ova peticija - rekao je Salkić, piše N1.

Salkić je istakao da nametnute izmjene zakona svi zajedno trebamo iskoristiti za izgradnju društva zasnovanog na istini, pravdi i sudskim presudama.

Dodik je pokrenuo i prvi potpisao peticiju protiv odluke Valentina Inzka o dopuni Krivičnog zakona BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.