Potpredsjednik RS-a

Salkić: Dodik na ispitu, neka povuče priznanje osuđenim ratnim zločincima

Objavljeno: 25.09.2019. u 15:19

Kazao je i da bi trebalo da se promijene sporni nazivi institucija u RS-u

Ramiz Salkić

FOTO: Damir Hodžić

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić pozvao je Milorada Dodika da, u skladu sa današnjom izjavom datom u Bihaću, naloži skupštinskoj većini u bh. entitetu RS, na čijem čelu se nalazi SNSD, da povuku priznanja koja su u proteklim godinama uručena osuđenim ratnim zločincima za genocid i druge teške zločine nad Bošnjacima.

Kazao je i da bi trebalo da se promijene sporni nazivi institucija u RS-u.

-Pozivam Dodika da naloži Vladi bh. entiteta RS, na čijem čelu je se također nalazi SNSD, da promijeni ime studentskog doma na Palama, koji nosi ime ratnog zločinca Radovana Karadžića, osuđenog za genocid nad Bošnjacima i druge teške ratne zločine - ukazao je Salkić.

To bi, kaže, bilo dovoljno za početak kao ispit vjerodostojnosti izjave, stava i mišljenja Dodika.

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je u Garavicama kod Bihaća da historija, a ni sudovi ne treba da poštede nikoga ko je zločine počinio bio to Srbin, Bošnjak ili Hrvat i bez obzira kada je te zločine počinio.

-Odričem se svakog Srbina koji je u ime bilo kakve ideje počinio zločin prema drugima, drugačijem i različitim od nas - istakao je, između ostalog, Dodik.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije