open-navfaktor-logo
search
Dešavanja u NSRS
Salkić: Bošnjaci nisu glasali za politiku Pokreta za državu kakvu danas gledamo, alternativa uvijek postoji
Ramiz Salkić, zastupnik SDA u Narodnoj skupštini entiteta Republika Srpska, reagirao je danas na saopćenje izvjesnog Ahmeda Husagića, predstavnika Pokreta Snaga domovine, koji je kazao kako Pokret za državu, koalicija tzv. probosanskih stranaka u RS-u, nema alternativu. 
03.12.2022. u 16:15
get url
text

Pokret Snaga domovine s velikom pažnjom prati posljednja dešavanja u i oko Pokreta za državu kojeg su podržavali "kao jedan od rijetkih državotvornih projekata na političkoj sceni Bosne i Hercegovine", naveo je Husagić. 

- Radovali smo se što smo zajedničkim snagama uspjeli zaustaviti konstantan pad broja glasova za probosanske partije i ne samo to nego i da se taj broj uspio značajno povečati - navodi Husagić.

Iako se, kako je rekao, angažman Pokreta Snaga domovine po okončanju izbora završio, smatraju da je njihova obaveza učiniti sve kako bi Pokret za državu ostao politička snaga u entitetu RS.

- Zbog velikog broja ljudi koji su se angažovali kako bi podržali taj projekat kao i svih onih koji su uložili trud da glasaju apelujemo na članove Pokreta za državu da ne dozvole reflektovanje političkih sukoba oko formiranja vlasti u FBiH na njih. Također ih pozivamo da koordiniraju svoje djelovanje i spuste tenzije koje su uzrokovane glasanjem za Dom naroda Bosne i Hercegovine - naveo je Husagić.

VEZANI TEKST - Evo zbog koga je smijenjen Ramiz Salkić; SDP-ov Saša Grbić: Mogu reći ponosno, bio sam pripadnik VRS-a!

Pokret za državu, smatra on, nema alternativu i mora biti očuvan ako želimo da se probosanski politički faktor u entitetu RS ne ugasi.

- Stop izdaji i prevari Bošnjaka u ovom entitetu! Pravi je trenutak da se kaže da treba tražiti alternativu izdaji i prevari! Bošnjaci u ovom entitetu i dijaspori nisu glasali za politiku Pokreta kakvu danas gledamo u NSRS-u. Alternativa uvijek postoji - naveo je Salkić. 

Ja stati neću, snažno ću se suprostaviti, dodaje Salkić.

- Pokret je osvojio sveukupno manje glasova 2022. nego 2018. za oko 6.000 u ovom entitetu kada gledamo probosanske partije - dodaje Salkić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.