open-navfaktor-logo
search
Sarajevski sud
Salihovića našli u KPZ-u: Ročište Sefiću i ostalima ipak održano, ponovo negirali krivnju
Nakon što je u pratnji sudske policije doveden iz Zenice, ročište, koje je trenutno u toku, moglo je početi
03.07.2019. u 13:12
get url
text

Sa zakašnjenjem od dva i po sata, u Kantonalnom sudu u Sarajevu ipak je počelo suđenje u ponovljenom postupku protiv Sanjina Sefića, optuženog za saobraćajnu nesreću u kojoj su stradale Selma Agić i Edita Malkoč, te njegovim pomagačima, koji su mu nakon nesreće osigurali bijeg u Srbiju.

Upravo zbog nedolaska jednog od njih, Amara Salihovića, ročište koje je bilo planiralo jutros u 10 sati je prolongirano, a sudija Igor Todorović je naredio da ga privedu. Ispostavilo se, međutim, da se Salihović nalazi na izdržavanju zavorske kazne u KPZ-u Zenica,  po presudi od sedam mjeseci zatvora zbog neovlaštenog držanja i nošenja oružja i municije. 

Nakon što je u pratnji sudske policije doveden iz Zenice, ročište, koje je trenutno u toku, moglo je početi.

{$galerijaFotografija}

Na početku ročišta kantonalna tužiteljica Jasminka Knežević pročitala je optužnicu, te kazala da ostaje kod uvodnih riječi iznesenih u prvom postupku. Isto su se izjasnile i odbrane svih optuženih, a koji su se danas ponovo izjasnili da se ne osjećaju krivima za ono što im se optužnicom stavlja na teret.

Tužiteljica Knežević je najavila da će do sljedećeg ročišta dostaviti pismeni prijedlog dokaza koje smatra nespornim, kao i one koje Tužilaštvo želi izvesti ponovo. Isto su najavili i advokati optuženih.

Suđenje će biti nastavljeno 15. jula.

Poslušajte šta je nakon ročišta kazao Rusmir Karkin o nedolasku njegovog branjenika u sud.

 

Suđenje Sanjin Sefić 3.7.2019.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.