Salihović otkrio kako je došao u HSV i u kakvom je odnosu s trenerom Gisdolom

Objavljeno: 14.09.17 u 10:26

Sejad Salihović, bivši fudbalski A reprezentativac Bosne i Herceghovine, oživio je karijeru i od jučer je i službeno novi igrač HSV-a.

Salihović će nositi svoj omiljeni broj 23
Salihović će nositi svoj omiljeni broj 23

Naš internacionalac ugovor je potpisao do kraja sezone, a objasnio je i zašto je izabrao dres višestrukog prvaka Njemačke.  

- Cilj mi je bio da se vratim u Bundesligu. Nisam nikada razmišljao da odustanem i zahvalan sam na prilici koja mi se ukazala. Kada je u ponedjeljak došao poziv iz HSV-a, nisam morao dugo razmišljati. Sve se brzo odigralo i čast mi je što sam došao u veliki klub. Trudit ću se da budem od koristi, odnosno da pomognem ekipi svojim znanjem i iskustvom - kazao je Salihović.

Naš fudbaler naglasio je da nije važno na kojoj će poziciji igrati, te da će poštovati trenerovu odluku. Objasnio je i navodni sukob sa trenerom Markusom Gisdolom, koji datira još iz vremena kadaje igrao za Hoffenheim.

- Uvijek smo imali dobar odnos. Nakon posljednje utakmice u Hoffenheim mnogo je napisano o nama, a mnogo toga nije istina. Istina, bilo je malo nesuglasica, jer sam bio razočaran zbog toga što se događalo u posljednjoj utakmici, ali dva dana kasnije razgovarali smo i riješili sve nesuglasice - otkrio je Salihović u razgovoru za službenu klupsku stranicu.  

U novom klubu zadužio je broj 23.

- Taj broj je u Hamburger SV-u nosio Rafael Van der Vaart koji je veliki igrač, međutim to nema veze s mojim izborom. Broj 23 nosio sam i u Hoffenheimu - objasnio je Salihović.