Salihamidžiću propao posao za koji su svi mislili da je gotova stvar?

objavljeno: 05.04.2018. u 20:53

Aktuelni prvak Njemačke, minhenski Bayern, u potrazi je za novim trenerom jer će se 72-godišnji Jupp Heynckes ponovo povući na kraju ove sezone.

Iako se činilo kako je Niko Kovač nasljednik Haynckesa, o čemu su pisali i brojni mediji u zemlji aktuelnih svjetskih prvaka, čini se da je cijela priča na kraju dobila totalni zaokret.

Sadašnji trener Eintracht Frankfurta s ovom ekipom ove sezone pravi rezultate koji su premašili očekivanja klupskog rukovodsta. Orlovi su šesti i drže poziciju koja sljedeće sezone vodi u Evropsku ligu.

Uprkos interesu Bayerna u koji ga želi dovesti njegov bivši saigrač, a sadašnji sportski direktor Hasan Salihamidžić, Kovač razmišlja o novim izazovima sa sadašnjim klubom.

- Nema razloga za sumnju oko toga hoću li biti ovdje i sljedeće sezone - kratko je kazao Niko medijima.

Direktor kluba Fredi Bobić na istom je tragu:

- Mogu smiriti navijače Eintrachta, mi nemamo nikakav kontakt s Bayernom oko Nike Kovača. Nisu ga tražili - rekao je bivši napadač Stuttgarta te dodao:

- Planiramo zajedničku budućnost!

Pitanje je da li u Eintrachtu samo vješto kriju odlazak Kovača ili je Hasanu Salihamidžiću i Bayernu propao dogovor koji su u Njemačkoj svi smatrali gotovim poslom.