open-navfaktor-logo
search
Opet sarađuju
Salihamidžić u Dubaiju dočekao bivšeg kapitena Bayerna
Dvojac će sada imati priliku sarađivati i u rukovodstvu Bayerna, s obzirom na to da je i rođeni Jablaničanin nedavno imenovan u Izvršni odbor
08.01.2020. u 10:29
get url
text

Bivši kapiten i golman Bayerna Oliver Kahn u utorak je predstavljen kao novi član Izvršnog odbora njemačkog fudbalskog velikana. Legendarni čuvar mreže, koji je 14 godina nosio dres Bayerna, u budućnosti bi trebao preuzeti jednu od rukovodećih pozicija u klubu koje će ostati "upraženjene" odlaskom Karl-Heinza Rummenigea i Ulija Hoenessa.

Svega nekoliko sasti nakon što je u Münchenu odgovarao na novinarska pitanja, nekadašnji kapiten njemačke reprezentacije pojavio se u Dubaiju, gdje fudbaleri Bayerna borave na pripremama.

Samo pola sata prije negoli je Iran izveo napade na američku bazu u iračkoj provinciji Al-Anbar, Kahn je stigao u hotel "Al Aziziyah" u kojem su smješteni fudbaleri i stručni štab bavarskog kluba.

Njegov nekadašnji saigrač Hasan Salihamidžić, koji već duže vrijeme uspješno obnaša funkciju sportskog direktora kluba, dočekao je Kahna u Dubaiju.

Baš kao što su u prošlosti branili boje Bayerna na terenu, Braco i Kahn će sada imati priliku sarađivati i u rukovodstvu najvećeg njemačkog kluba, s obzirom na to da je i rođeni Jablaničanin nedavno imenovan u Izvršni odbor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.