open-navfaktor-logo
search
Legenda Bayerna
Salihamidžić sretan zbog nagrada FIFA-e: Je li "uvrijedio" kolegu Kahna?
Fudbaleri Bayerna u 2020. godini osvojili su sve što su mogli osvojiti.
18.12.2020. u 21:22
get url
text

Nagrada za odlične partije u kalendarskoj godini na isteku stigla je kroz priznanja i nagrade koje je FIFA dodijelila u četvrtak navečer.

Čak četverica fudbalera Bayerna našla su se u idealnom timu za 2020. godinu, odnosno pet ako se pridoda Thiago Alcantara koji je ljetos prešao u Liverpool.

Manuelu Neueru pripala je nagrada za najboljeg golmana, a Robertu Lewandowskom za najboljeg igrača. Pored njih dvojice mjesto među idealnih 11 u ovoj godini našli su i Joshua Kimmich i Alphonso Davies.

Potpuno slavlje u Bayernu pokvario je Jurgen Klopp, koji je proglašen najboljim trenerom u ovoj godini, iako je Hans-Dieter Flick s Bayernom osvojio sve moguće trofeje, no u Bavarskoj nisu nezadovoljni.

- Za Bayern je ovo odličan rezultat koji nas čini ponosnim i zadovljnim. Mislim da je Robert Lewandowski i više nego zaslužio nagradu za najboljeg igrača svijeta u ovom trenutku. On je pravi model profesionalca koji se razvio u svjetsku klasu - kazao je Hasan Salihamidžić, sportski direktor i član Izvršnog odbora Bayerna.

Osvrnuo se i na nagradu koju je dobio kapiten aktuelnih prvaka Evrope, no možda je Braco i malo pretjerao. Valjda mu Oliver Kahn neće zamjeriti...

- Manuel Neuer je veliki šampiona, za mene najbolji golman svih vremena. On je golmansku poziciju izdigao na jedan viši nivo, a još kao igrač imao sam iza sebe golmansku veličinu kakva je bio Oliver Kahn - naglasio je Braco.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.