open-navfaktor-logo
search
Golijada u Berlinu
Salihamidžić slavi duplu krunu: Bayern Munchen osvojio DFB Pokal
Bayern Munchen osvajač je DFB Pokala za sezonu 2019/2020 nakon što je večeras u Berlinu s 4:2 savladao Bayer Leverkusen.
04.07.2020. u 21:55
get url
text

Klub našeg Hasana Salihadmidžića, koji je od 1. jula i zvanično član njegovog Izvršnog odbora, poveo je u 16. minuti lijepim golom Alabe iz slobodnog udarca.

Osam minuta kasnije bilo je 2:0, a strijelac za Bavarce koji su nedavno proslavili osmu šampiosku bio je Gnabry poslije asistencije Kimmicha.

S dva gola prednosti Bavarci su otišli na pauzu, da bi u 59. minuti poveli s 3:0. Strijelac trećeg gola, a svoj 50. u ovoj sezoni, bio je Robert Lewandowski. Golu Poljaka kumovala je i loša intervencija Lukasa Hradeckyja na golu Apotekara.

Sve što je Bayer uspio napraviti do kraja bio je pogodak Svena Bendera u 63. minuti.

Nakon što su smanjili rezultat na 3:1, fudbaleri Bayera su imali terensku inicijativu u narendih desetak minuta, no nisu je uspjeli krunisati golom koji bi susret uveo u zanimljivu završnicu.

I dok se čekao kraj utakmice vidjeli smo još dva pogotka. Prvo je sjajni Lewandowski je u 89. minuti, drugim golom večeras, pogodio za 4:1, da bi Havertz rutinski sa bijele tačke pogodio za konačnih 4:2. 

Golove s utakmice pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.