open-navfaktor-logo
search
Birao po karakteru
Salihamidžić se na predstavljanju novih igrača pojavio sa naočalama
Hasan Brazzo Salihamidžić, sportski direktor Bayerna, na predstavljanju novih igrača pojavio se sa naočalama, što nije promaklo nejmačkim medijima.
13.10.2020. u 14:40
get url
text

Eric Maxim Choupo-Moting (31) i Bouna Sarr (28) potpisali su ugovore sa bavarskim gigantom, a Salihamidžić je govorio i o dvojici igrača koje Bayern nije uspio dovesti (Sergino Dest i Callum Hudson-Odoi), te o budućnosti Davida Alabe (28) i Jeromea Boatenga (32), čiji ugovori istječu u ljeto 2021. godine.

- Morali smo biti sigurni da nismo premašili naše finansijske okvire. Doveli smo jako dobre momke. Vjerujem da je i naš trener zadovoljan. Naša ekipa je sada vrlo dobro popunjena - kazao je Salihamidžić, dodavši:

- Kod igrača koje kupujemo jako nam je bitno da imaju dobre karaktere i dobar duh. Naš trener tome također pridaje veliku važnost. Zbog toga biramo igrače koji imaju vrhunski karakter i uklapaju se u našu ekipu.

O Destu i Hudson-Odoiju nije želio previše govoriti "jer oni nisu igrači Bayerna", a naglasio je kako će mu biti drago ako Alaba i Boateng ostanu u Bayernu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.