open-navfaktor-logo
search
Sportski direktor
Salihamidžić priznao: Ne osjećam pritisak, radimo na više strana
U München još nisu stigla adekvatne zamjene za Arjena Robbena i Francka Riberyja, pa bivši fudbalski reprezentativac BiH nije mogao izbjeći pitanja o pojačanjima
12.07.2019. u 14:55
get url
text

Njemački prvak Bayern danas je zvanično predstavio francuskog reprezentativca Benjamina Pavarda, fudbalera za kojeg su Bavarci aktivirali otkupnu klauzulu kod Stuttgarta u iznosu 35 miliona eura.

Fudbalera koji igra na stoperskim pozicijama, ali i kao desni bek i zadnji vezni, zvanično je predstavio sportski direktor njemačkog velikana Hasan Salihamidžić.

U München još nisu stigla adekvatne zamjene za Arjena Robbena i Francka Riberyja, pa bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine nije mogao izbjeći pitanja o pojačanjima.

- Ne osjećam bilo kakav pritisak. Radimo na više strane. Ipak, jasno je da ni klubovi ne žele odmah završiti sav posao, ima i onih koji transfere realizuju u julu ili augustu - kazao je Salihamidžić, te dodao:

- Nije se lako boriti za igrača s klubovima iz Engleske i Španije, koji imaju mnogo novca. Morate imati dovoljno jake argumente da bi ubjedili igrače.

Braco kaže kako je fudbalskim transferima ovoga ljeta potreban "okidač" za domino-efekt, no ne i da Bayern ovisi o njima.

- Postoje transferi koji će sigurno biti inicijalna kapsula za mnoge druge, no one koje mi imamo u planu mislim da ne zavise od toga - rekao je sportski direktor Bayerna, u pravom planu govoreći o potencijalnom transferu Neymara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.