open-navfaktor-logo
search
Sportski direktor
Salihamidžić objasnio zašto jedan od najboljih njemačkih napadača nije interesantan Bayernu
Lewandowski je strašan tehničar, koji izlaz i golove nalazi čak i u takvim situacijama, nahvalio je Salihamidžić poljskog napadač
15.01.2020. u 18:31
get url
text

U posljednjih nekoliko prijelaznih rokova njemački mediji često su njemačkog reprezentativca i napadača Leipziga Timu Wernera selili u Bayern.

Trener Bavaraca Hansi Flick nedavno je poručio da njegovom timu nedostaje jedan napadač, a kasnije je sportski direktor njemačkog velikana Hasan Salihamidžić negodovao zbog izjave svog trenera.

Rođeni Jablaničanin i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine novinari su upitali zbog čega ne angažuje igrača kojeg svi očekuju u Bayernu.

- Werner je jako dobar igrač koji je odigrao sjajan prvi dio sezone, ali mi imamo Lewandowskog, koji je idealan za naš način igre jer se može orijentisati i naći mjesto i prolaz na skučenom prostoru, kada protivnik skrati teren i u odbrani ga nakrca svojim igračima. Lewandowski je strašan tehničar, koji izlaz i golove nalazi čak i u takvim situacijama - nahvalio je Salihamidžić poljskog napadača, a potom i obrazložio zašto Werner ne može biti njegov nasljednik.

- Werner sa svojom brzinom treba više prostora, kojeg je imao u sistemu po kojem je igrao Leipzig. Sistem se tamo sada promijenio, ali i dalje nema gužve u napadu kao kod nas - rekao je Salihamidžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.