open-navfaktor-logo
search
Pojačanje za odbranu
Salihamidžić nastoji udovoljiti Nagelsmannu, želja trenera nije jeftina
Do nove bundesligaške sezone ostalo je osam dana, a na njenom startu će aktuelni prvak Bayern gostovati kod Borussije M'gladbach.
05.08.2021. u 17:51
get url
text

Prije nego što Bavarci krenu u odbranu "salatare", njihov sportski direktor i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić želi ojačati odbranu ekipe Juliana Naglesmanna.

Kako pišu pojedini njemački mediji Bavarci su "bacili oko" na fudbalera Juventusa Danila. Tačnij, ako je vjerovati italijanskom ekspertu za transfere Gianluci Di Marziju, brazilski defanzivac želja je novog trenera Bayerna.

Njemački mediji pišu kako se Nagelsmanu dopada način na koji Danilo raščišćava delikatne situacije, a tu je i veliko iskustvo ovog 30-godišnjeg desnog beka.

Problem pri realizaciji ovog transfera "težak" je 30 miliona eura, koliko navodno Stara dama traži za fudbalera s kojim ima potpisan ugovor do 2024. godine.

Dodatni problem za Bavarce mogla bi biti i plaća, s obzirom na to da Danilo ima godišnju neto plaću u iznosu 4,5 miliona eura.

Ukoliko zapne na ovom poslu, Salihamidžić i Bayern, prema pisanju Sport Bilda, mogli bi se okrenuti Thili Kehreru iz PSG-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.