open-navfaktor-logo
search
Bivši Zmaj
Salihamidžić: Mi ne pristajemo na ludosti
Bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine 2020. godinu pamtit će kao vjerovatno do sada najuspješniju na poslovnom planu.
08.10.2020. u 13:55
get url
text

Njegov Bayern je osvojio sve što se moglo osvojiti, a Braco je zaključio nekoliko važnih poslova. Samo posljednjeg dana prijelaznog roka realizovao je četiri transfera.

- Koronavirus je limitirao budžet za transfere, a time je i izazov za realizaciju bio veći, pa čak i za tim kakav je Bayern. Mi nismo klub koji pristaje na ludosti. Mi nastojimo našim igračima dovesti igrače koji su atraktivni i igraju uspješan fudbal za neki normalan iznos - kazao je Hasan Salihamidžić u velikom intervjuu za Kicker.

Najmlađi strijelac u historiji fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine biranim riječim je govorio igračima koje je ovog ljeta angažovao aktuelni osvajač Lige prvaka.

- Sportskom uspjehu u Ligi prvaka posvetili smo mnogo toga. Ekipu nismo željeli opteretiti spekulacijama od fudbalerima koji bi mogli doći ili otići - rekao je Braco.

Sportski direktor Bayerna koji od ovog ljeta sjedi i u Izbršnom odbru njemačkog velikana nekada i nije dijelio mišljenje Hansija Flicka, trener koji je osvojio sve ove godine.

- Ne radi se uvijek isključivo o treneru. Bitni je da svi, teneri, igrači, menadžment, predsjedništvo prate zajednički cilj. Želimo igrati atraktivan i uspješan fudbal za naše navijače - naglasio je Salihamidžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.