open-navfaktor-logo
search
Ništa od produženja
Salihamidžić je uzalud uložio mnogo energije, predsjednik Bayerna odlučio okončati pregovore
Predsjednik Bayerna Herbert Hainer je gostujući u TV emisiji Blickpunkt Sport rekao kako više ne postoji ponuda prema kojoj bi austrijski reprezentativac David Alaba potpisao novi ugovor s aktuelnim osvajačem Lige prvaka.
02.11.2020. u 15:21
get url
text

Dugo se po njemačkim i evropskim medijima razvlačila priča o potpisu novog ugovora između njemačkog velikana i 28-godišnjeg Austrijanca, a u centru prevogora svaki put bio je i bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić.

VEZANI TEKST - Salihamidžić: Nećemo mu postavljati ultimatum, niti se igrati igrica

Sportski direktor i član Izvršnog odbora najvećeg njemačkog kluba uložio je mnogo energije u proteklom periodu kako bi Alaba i dalje ostao na na Allianz Areni. No, i sam Braco je jedne prilike kazao neće postavljati ultimatu polivalentnom fudbaleru, što se na kraju ipak desilo, ali je i naglasio da neće dozvoliti bilo kakve ucjene igrača i njegovih zastupnika prema klubu.

Nakon što je sinoć informacija o okončanju pregovora otišla u eter, čini se da se 28-godišnji fudbaler poprilično razočarao, mnogo više zbog činjenice što je informaciju vezanu za kraj pregovora saznao putem medija, nego zbog podatka da Bayern više neće razgovrati s njim o produženju vjernosti.

- Iz medija sam saznao informaciju koja se tiče produženja ugovora. Situacija je jako posebna, a vidjet ćemo kako će se dalje razvijati. U ovom kratkom periodu nisam mnogo razmišljao o tome - kazao je Alaba, te dodao:

- Još nakon pregovora sam rekao da mi sedam nije bilo dovoljno da donesem odluku vezanu za potpis novog ugvora, a za odluku rukovodstva saznao sam tek sinoć.

Fudbaler čiju vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 65 miliona eura ove sezone upisao je osam nastupa u svim takmičenjima, a zabilježio je jednu asistenciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.