open-navfaktor-logo
search
Kriza Bavaraca
Salihamidžić dobio težak zadatak, Bayern već pregovara sa Kovačevim nasljednikom?
Prema posljednjim informacijama jedan od glavnih kandidata za preuzimanje Bavaraca, iako Kovač još nije smijenjen, navodno je bivši trener Real Madrida Zinedine Zidane
14.11.2018. u 10:47
get url
text

Fudbaleri Bayerna prije odlaska na reprezentativnu pauzu poraženi su s 3:2 u velikom njemačkom derbiju od Borussije Dortmund.

Dvije vezane pobjede u Bundesligi bile su samo prividni prekid krize u kojoj se već neko vrijeme nalazi aktuelni prvak Njemačke.

Atmosfera u timu je daleko od idealne, baš kao i igra, a pojedini fudbaleri njemačkog velikana otvoreno su izkazali nezadovoljstvo načinom na koji ekipu vodi hrvatski stručnjak Niko Kovač.

Priča o smjeni bivšeg selektora Hrvatske već neko vrijeme se povlači po njemačkim medijima. Press konferencije Bayerna skoro da su nezamislive bez pitanja o statusu Kovača, a već neko vrijeme spekuliše se sa imenima kandidata koji bi mogli naslijediti Hrvata na klupi najvećeg njemačkog kluba.

Prema posljednjim informacijama jedan od glavnih kandidata za preuzimanje Bavaraca, iako Kovač još nije smijenjen, navodno je bivši trener Real Madrida Zinedine Zidane.

Doduše, ova vijest stigla je iz Italije, a prvi ju je objavio Corriere dello Sport. Ukoliko je istinita, čini se da će Hasan Salihamidžić imati ozbiljan zadatak da legendarnog Francuza nagovori na preuzimanje Bayerna, koji i nije u idealnoj situaciji.

Poslije 11 odigranih kola Bavarci su peti, sa sedam bodova zaostatka za vodećom Borussijom Dortmund.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.