open-navfaktor-logo
search
Paralment FBiH
Salić: Oni koji su me smijenili žele ućutkati moj govor o kriminalu, Zavod je blokiran
Redžep Salić, razriješeni direktor Zavoda Pazarić, kazao je da se štićenici nalaze u najgorem položaju do sada
04.12.2019. u 12:53
get url
text

Redžep Salić, bivši direktor Zavoda Pazarić, pred zastupnicima Zastupničkog doma Paralmenta FBiH iznio je da je Zavod zbog sudskih procesa koji se vode blokiran. Da ne može niti jedna zgrada u ovom trenutku da se sanira jer se moraju čekati završeci procesa. Naglašava da se njegovom smjenom želi ućutkati priča o kriminalu. 

- Skoro prije dva mjeseca sam bio pred vama i evo nas sada. Zahvaljujući vašoj odluci sve institucije su došle prekontrolisati Zavod, ostao je izvještaj finansijske policije. Kriminal je doveo Zavod u najteži položaj, a štićenike u najteži položaj do sada. Pokušat ću vam osvijetliti problematiku.  Pažnju smo fokusirali na štićenike i uposlenike. Zavod je otvorena knjiga koja se i dalje čita. Oni koji su izrekli moju smjenu hoće da zaustave moj govor o kriminalu - nagalasio je Salić. 

Kazao je da su Izvještaji inspekcija o učinjenom kriminalu satisfakcija za dodatni rad. 

- Hvala svima koji su prepoznali moj rad. Najveći problem u ovom trenutku je što je Zavod totalno blokiran. Kada bi sada Parlament donio odluku o doniranju milion KM, ne možmo ništa uraditi, moramo voditi sudske psotupke. Sve su zgarde blokirane. Zavod je haman pa paraliziran. Zaustavili smo kriminal i pljačku u zavodu. Odmazda ljudi je prema meni, jer sam tražio smanjenje naknada članovima upravnog i nadzornog odbora - rekao je Salić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.