open-navfaktor-logo
search
Najavljuje
Salić: Finansijska policija je još u Zavodu, a kada završi očekujte "bum"
Mislim da Finansijska policija ide i u Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH, jer trag novca ima dosta jak miris, rekao je Redžep Salić
24.10.2019. u 07:57
get url
text

Redžep Salić, direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine, u razgovoru za Faktor je kazao da Porezna uprava i Finansijska policija FBiH još nisu završile svoje kontrole u Zavodu. Naglašava da se nakon njihovog završenog posla mogu očekivati istinske informacije o kriminalu počinjenom ranijih godina u Zavodu. Kaže kako je velika vjerovatnoća da Finansijska policija uđe i u Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

Osvrnuo se i na činjenicu da resorno federalno ministarstvo ne namjerava smijeniti Upravni i Nadzorni odbor s obrazloženjem da u njihovom mandatu nisu nastale nepravilnosti.

Moja plaća nije iznad 4.000 KM, lažu

- Zar nije malverzacija kada sami donesete odluku o povećanju naknada i one sada iznose 1.300 KM? To su učinili bez ikakve odluke Vlade FBiH. Zar to nije kriminal? Ali ima Finansijska policija - govori nam Salić.

Upitali smo kako komentira najavu Vlade FBiH o smanjenju direktorskih plaća u zavodima poput Pazarića i da li je tačno da njegova plaća iznosi nešto više od 4.000 KM.

- Nije tačno. Moja plaća iznosi 3.600 KM. Imam i platnu listu kod sebe. O toga plaćam telefon koji sam kupio od svojih para, a sljeduje me. Ja sam registrovao vozilo Zavoda od svoje plaće, dao 600 KM, kako bi bilo na raspolaganju jer Upravni odbor to nije uradio. Sramota me da pričam. Pogledajte koliko sam reprezentacije potrošio. Nemaju za šta da se uhvate, nego lažu - kazuje Salić.

VEZANI TEKSTPogledajte koliko iznose plaće direktora zavoda Drin, Bakovići, Pazarić...

Naglašava da inspekcije, čiji je ulazak u Zavod Pazarić naložila Vlada FBiH, još nisu završile svoje kontrole.

- Nisu završile i očekujte bum, senzaciju kriminala, to vam mogu reći. Ovdje su još Finansijska policija FBiH, Porezna uprava. Mislim da Finansijska policija ide i u Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH jer trag novca ima dosta jak miris. Novac je došao iz Ministarstva, taj trag se mora već jednom utvrditi. Bili su dužni da prekontrolišu gdje je otišao novac koji su dali Zavodu Pazarić - govori nam Salić.

Nema niti jedne nepravilnosti koju je ovaj direktor uradio

Na pitanje kako komentira informacije da je Federalna inspekcija utvrdila određene nepravilnosti i u njegovom radu u oblasti radno-pravnih odnosa, Salić je to negirao.

- Ma nema niti jedne nepravilnosti koju je ovaj direktor uradio. Ja radim u skladu sa zakonom. Ja nisam primio niti jednog čovjeka, nemam kriminala, niti jednog ugovora sa firmama... Finansijska inspekcija je iza mene. To su nebuloze. Ja mogu da pogriješim, ali nema kriminala ni korupcije - rekao nam je Salić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.