open-navfaktor-logo
search
Obraćanje medijima
Salić: Drljača krije kriminal, smijenite ga, postoje indicije da su i njemu renovirali kupatilo
Na Vladi me natjerao da šutim, da nisam progovorio na Parlamentu, ovaj kriminal bi ostao prikriven, rekao je Salić
03.12.2019. u 12:41
get url
text

Redžep Salić, nedavno smijenjeni direktor Zavoda Pazarić, obratio se novinarima u zgradi Federalnog parlamenta. 

Za sutra je zakazana tematska sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na čijem dnevnom redu je upravo Zavod Pazarić i druge ustanove sa sličnim namjenama u Federaciji. Salić je rekao novinarima da mu je "zabranjeno da sutra govori u Parlamentu".

Istaknuo je da je Upravni odbor donio odluku da ga smijeni. 

-Molim vas, UO kojeg je Vlada smijenila ili ga nije smijenila, donio je odluku o mojoj smjeni.  Zapravo, moja smjena je smjena koju je napravio ministar Vesko Drljača. On nije ništa poduzeo da zaštiti uposlenike i štićenike. Sve vrijeme Zavod u Pazariću se bori sa kriminalnim radnjama za koje je direktno odgovoran Vesko Drljača. Novac je došao direktno iz Ministarstva. To je novac građana. Vesko Drljača nije ništa poduzeo - rekao je. 

Za sve ovo vrijeme Drljača je došao samo jednom u Zavod, rekao je Salić te dodao da je ministar najodgovorniji i da traži njegovu smjenu. 

-Došao je samo jednom, ispričao nam brutalne laži, napravili su brutalnu pljačku nad jetimima, siročadima. Izvještaj Porezne uprave kaže da su napravili 594.000 KM poreznog duga. Znači, neko je u Ministarstvu to sakrivao. On je ministar četiri godine. Na Vladi me natjerao da šutim, da nisam progovorio na Parlamentu, ovaj kriminal bi ostao prikriven - rekao je Salić i dodao da je Porezna uprava napravila dobar posao.

On je izjavio da ne može tvrditi, ali da postoje indicije da su uposlenici Zavoda Pazarić i Drljači "renovirali kupatilo" iz tog novca. Drljaču je više puta označio glavnim krivcem koji stoji iza kriminala u Zavodu.

-Takav čovjek nije dostajan da čuva Zavod u Pazariću, kamoli šta drugo - rekao je Salić. 

Kompletno obraćanje Salića pogledajte u videu ispod:

 

Ko l

Posted by Faktor.ba on Tuesday, December 3, 2019
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.