open-navfaktor-logo
search
Vraća se u Sarajevo
Salčin se oprostio od Veleža: Hvala šefu Feđi koji me učinio boljim igračem, lijepo je bilo u mom Mostaru
Fudbaleri Veleža sinoćnjim trijumfom 3:0 protiv Sarajeva završili sjajnu sezonu.
28.05.2022. u 15:51
get url
text

Rođeni su ove sezone poslije 30 godina čekanja osvojili trofej. Izabranici Feđe Dudića osvojili su Kup Bosne i Hercegovine.

U igračkom kadru Veleža bit će promjena. Brazilac Brandao nakon pet godina provedenih u Mostaru napušta klub, a posudba ističe mladom fudbaleru Đaniju Salčinu, koji se vraća u redove FK Sarajeva.

Salčin se nakon sinoćnje utakmice oglasio na društvenim mrežama, gdje se klubu i navijačima zahvalio na svemu i poželio im je mnogo sreće u budućnosti.

- Došao je kraj mom boravku kući. Možda nisam ispunio vaša očekivanja, ali sam uvijek davao maksimum svojih mogućnosti u tom trenutku. Davao sam sve od sebe da se učinim dostojnim crvenog dresa. Hvala mojim saigračima, prijateljima, velikim igračima koji su svoj put izgradili od Federalne lige.

Hvala šefu, Feđi, koji me je doveo u nespremnom stanju i učinio sve da postanem bolji, koji me je naučio da treningom, trudom, zalaganjem i zajedništvom možemo postići šta god zamislimo. Također, hvala cijelom stručnom štabu.. Muji, šefu Avdi, Jasi, šefu Nesi, šefu Jazi.. Hvala svim uposlenicima FK Velež - napisao je Salčin i dodao:

- Na kraju, hvala raji, hvala navijačima, hvala Red Armyju na bezuvjetnoj podršci iz utakmice u utakmicu. Uvijek smo se trudili učiniti Mostar ponosnim. Lijepo je bilo biti kući, u svom Mostaru, svom Veležu. Hvala Vam i vidimo se! Mostar u srcu, Velež do groba - dodao je Salčin.

Salčin je ove sezone u dresu Rođenih odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima. Postigao je dva gola i četiri asistencije.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Đani Salčin (@lowlek20)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.