open-navfaktor-logo
search
Sudija DFB-a
Šala koja se neće svidjeti Vedadu Ibiševiću
Osim što je u vrhu liste strijelaca, Vedator je u prošlosti zaradio čak šest isključenja, od čega pet direktnih crvenih kartona
20.11.2019. u 10:53
get url
text

Bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević od 2012. godine igra u Njemačkoj, a sadašnji kapiten berlinske Herthe u proteklim godinama postao je jedan od najboljih strijelaca među stranicama u Bundesligi.

U 325 mečeva u elitnom rangu njemačkog fudbala Ibišević je postigao 123 gola, po čemu je peti najefikasniji stranac u historiji Bundeslige, dok je 27. na vječitoj listi zajedno sa svim velikanima njemačkog fudbala.

Osim što je u vrhu liste strijelaca, Vedator je u prošlosti zaradio čak šest isključenja, od čega pet direktnih crvenih kartona. Ovaj podatak na dosta zanimljiv način iskoristio je sudija DFB-a Hans E. Lorenz prilikom apelacije u slučaju kapitena Eintracht Frankfurta Davida Abrahama.

- Četiri crvena kartona za tri godine, pa to nije uspio ni naš prijatelj Vedad Ibišević - kazao je Lorenz.

Stoper Eintrachta kažnjen je sa deset utakmica i 25.000 eura, zbog direktnog crvenog kartona u gostujućem meču protiv Freiburga, u kojoj je glavni sudija Felix Brych pokazao ukupno tri crvena kartona. Upravo je poznati njemački arbitar bio jedan od svjedoka u apelacionom procesu, no i on je kazao kako je osjetio namjeru kod Abrahama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.