open-navfaktor-logo
search
Zapošljavanje
Sajam donio novih 800 radnih mjesta
Na Sajmu je učestvovalo 120 poslovnih i privrednih subjekata
17.10.2019. u 12:17
get url
text

Novih 800 radnih mjesta i više od 900 popunjenih aplikacija rezultat je ovogodišnjeg "Sajma zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa" održanog jučer u Sarajevu na Trgu oslobođenja – Alije Izetbegovića u organizaciji Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo. Sajam je u prisustvu predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti Kantona Sarajevo, načelnika i privrednika, otvorio Nermin Pećanac, direktor Službe za zapošljavanje KS.

Na Sajmu je učestvovalo 120 poslovnih i privrednih subjekata iz sljedećih grupacije djelatnosti: IT-a, turizma i ugostiteljstva, starih zanata, start up-ova i ostalih uslužnih i drugih djelatnosti.

U okviru programa Sajma u Općini Stari Grad održana je Obuka o osnovnim elementima iz Poduzetništva za 40 polaznika. Učesnici obuke su imali priliku upoznati se sa osnavama iz poduzetništva, važnim elementima za pokretanje vlastitog biznisa kao i čuti pozitvna iskustva osoba koje su pokrenule start up biznise na osnovu korištenja podsticajnih sredstava Službe za zapošljavanje.

Potpisan je Memorandum o saradnji između Službe za zapošljavanje KS sa 25 obrazovnih ustanova i centara za edukaciju u sklopu programskih aktivnosti Sajma. Pećanac je istakao da to predstavlja početak umrežavanja svih obrazovnih centara i ustanova koji svojim programima pomažu da nezaposlene osobe i druge osobe dobiju dodatna potrebna znanja i vještine tražena od strane poslodavaca, a sve u cilju brže integracije na tržište rada tražilaca posla, saopćila je Služba za zapošljavanje KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.