open-navfaktor-logo
search
Novi Sad
Sajam automobilčića: Izloženo na stotine različitih modela
Na platou Vujadina Boškova kod Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina" u Novom Sadu, danas su se okupili ljubitelji i kolekcionari maketa četvorotočkaša na četvrtom Sajmu atomobilčića.
26.06.2021. u 20:45
get url
text
Automobilčići

Uprkos visokoj temperaturi koja je, ipak, nešto niža nego prethodnih dana, ali i dalje preko 30 stepeni Celzijusa, kod Spensa se okupio veliki broj posetilaca koji su došli da pogledaju izložbene primjerke automobilčića koje je izložilo više od 20 kolekcionara.

Predsjednik Saveza vozača Vojvodine Marko Topo ističe da je cilj Sajma automobilčića promocija kolekcionarstva kroz zabavu, ali i edukacija o bezbjednosti u saobraćaju, prvenstveno djece, ali i starijih. On je rekao da je i ove godine u saradnji s gradskim komunalnim preduzećima organizovana izložba specijalizovanih vozila, pa su posjetioci imali priliku i da sjednu u unutrašnjost tih vozila.

{$galerijaFotografija}

Organizator ovog sajma kaže za AA da ga raduje što, prošle godinu dana pauze uslovljenom epidemijom koronavirusa i restriktivnim merama za putovanja preko granica, ovogodišnja manifestacija ima međunarodni karakter s izlagačima iz Mađarske i Hrvatske.

- Regionalno dižemo kolekcionarsku scenu na viši nivo. Iz Milana i Amsterdama ljudi koji organizuju sajmove automobilčića tražili su da im pošaljemo fotografije kako bi nas uvrstili u kalendar međunarodnih manifestacija, tako da je to podstrek da naredne godine ovaj sajam podignemo na još viši nivo - objašnjava Topo.

Na sajmu je izloženo na stotine različitih modela automobila, motocikala, aviona, ali i specijalizovanih vozila. Izložba je prodajnog karaktera, mada su neki modeli automobilčića samo za gledanje kao značka kojom se ponosi kolekcionar. Cijene modela su od jednog, pa do više stotina eura.

Beograđanin Dragan Gitarić na štandu je izložio više desetina većih modela automobila. Kolekcionar je tridesetak godina. Prvo je kupovao po sajmovima u Novom Sadu, Beogradu, Budimpešti, Milanu i Beču, a onda je počeo i da prodaje neke primjerke iz svoje kolekcije koja sada broji više od 1.200 automobilčića. Najvrijedniji dio kolekcije su starinski američki automobili ručne izrade, kojih ima oko 300 komada. Prosječna cijena tih automobila je oko 400 eura. Za sajam u Novom Sadu pripremio je lijepe, ali jeftinije modele do 20 eura. 

 

Sajam automobilčića, 26.06.2021
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.